ZONGULDAK / EREĞLİ - Ören İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama törenini bugün gerçekleştirdik. Çocuklar törende şiirler, oratoryo, halk oyunları gösterileri gerçekleştirdi. Ardından il ve ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

23 NİSAN KUTLU OLSUN…

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 3.'sü düzenlenen şenlikler kapsamında anasınıfı öğretmenlerimiz Ümran YALMAN ve Nermin CANDOĞAN öğrencileri ile birlikte Tornet, Yüz Boyama, Palyaço ve Balon etkinlikleri yaptılar. Çocuklar bayramı doyasıya yaşadılar.

Öğretmenlerimize TEŞEKKÜR ederiz.

Mrt

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak başlatılan "100. Yılda 100 Kitap" projesi kapsamında Ören Ortaokulu'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında okula 100 ve üstü kitap kazandırıldı ve öğrenciler kitap okumaya teşvik edildi. Etkinlik, okulun 5. ve 6.sınıflarında gerçekleşiyor. Okul genelinde "100. Yılda 100 Kitap" projesinin amacına değinildi. Tanıtımın ardından öğrencilere 100 kitap hediye edildi. Öğrenciler, kitapları büyük bir heyecanla karşıladılar ve kitap okumaya başladılar. Etkinlik, öğrencilerin kitap okumaya olan ilgisini artırmayı ve okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Öğrenciler, okudukları kitaplar hakkında birbirleriyle sohbet edecek ve kitap yorumlarını paylaşacaklar. Etkinlik sonunda, en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilecek. Projenin Önemi: Yılda 100 Kitap projesi, okulumuzdaki okuma oranını artırmak için önemli bir proje. Proje, Türk toplumunun daha bilinçli ve kültürlü bir toplum olmasına katkıda bulunacak. Proje, gelecek nesillerin kitap okumayı seven ve okuma alışkanlığı olan bireyler olmasını sağlayacak.

Mrt

Okulumuzda  İlkokullar arası Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası yapıldı.Öğrencilerimiz heyecan dolu bir mücadele gerçekleştirdi.Oyunlar sonrası birbirlerini tebrik ederek kazanan arkadaşlarına ilçe turnuvası için başarılar dilediler.Biz de okulumuzu temsil edecek olan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Mangala: Bahar AKKAYA

Q-Bitz : Alperen ERGÜN

Equlibrio :Oğuz ARSLAN

Küre : Ömer AYDIN

Mrt

1-7 Mart Deprem ve Afet Egitimi Kapsamında okulumuzda bilgilendirici video izletilmistir. Ardından siren çalınarak ÇÖK-KAPAN-TUTUN yapılmış, siren bitimiyle belirlenen sırayla sınıflar okulu boşaltıp bahçede toplanmışlardır.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Deyimler ve Atasözleri ile Resim Çalışması" adında bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinliğe 10 yaş ve üzeri öğrenciler katıldı. Etkinlikte, deyimler ve atasözlerinin anlamları keşfedilirken, hayal gücü ve yaratıcılık ön plana çıktı.

Etkinlik nasıl mı gerçekleşti?

Önce farklı deyimler ve atasözleri üzerinde sohbet edildi.

Öğrenciler, deyimler ve atasözlerinin anlamlarını yorumladılar.

Sonra seçtikleri deyimler ve atasözleri ile ilgili resimler çizdiler.

Etkinlik sonunda ortaya çıkan resimler, deyimlerin ve atasözlerinin görsel birer yorumu haline geldi. Katılımcılar, resimlerini sınıfta sergileyerek hem kendi eserlerini paylaşma hem de diğer katılımcıların çalışmalarını görme imkanı buldular.

Etkinliğe katılan öğrenciler, deyimler ve atasözlerini daha iyi anladıklarını, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirdiklerini ve keyifli bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.

Şbt

Ock

Okulumuz Anasınıfı öğretmenleri Nermin CANDOĞAN ve Ümran YAMAN sınıflarında sinema ortamı oluşturarak cocuklara sinema keyfini yaşattılar. Çocuklar önce biletlerini alıp sonra mısırlarını aldılar.

Ara

“Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri” ne ait Sözlük Tasarım Yarışmasında ,3/B Sınıfının Cumhuriyetimizin 100.yılına özel 100 kelimeden oluşan resimli sözlüğü ilçe 1. olmuştur.3/B sınıf öğretmeni Sevim SIKICIKOĞLU ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Ara

“Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” ne ait Sözlük Tasarımı Yarışması için ilkokul öğrencilerinin katkılarıyla sözlük hazırladı.Derslerde öğrendiğimiz yeni kelimelerden oluşan bu sözlük çalışmasında hem kelime hazinemizi geliştirdik hem de resim,yazı ve tasarım yönümüzü geliştirdik.Keyifli ve başarılı bir çalışma oldu.